Šašlik z okounů
45 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 600gramůOkoun říční
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
5 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso z očištěných okounů nakrájíme na kousky a polijeme marinádou připravenou smícháním oleje, octa, soli, pepře, utřeného česneku, 1 nasekané cibule a špetky cukru. Necháme asi 2 hodiny v chladničce.
- 2Maso osušíme a napichujeme střídavě s plátky oloupané cibule na špejle nebo na jehly.
- 3Šašlik pečeme na plechu na oleji ve středně vyhřáté troubě. Během pečení poléváme marinádou a olejem.
- 4Podáváme s dílky citronu. Vhodnou přílohou je rýže a čerstvá zelenina.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.