Sauerbraten

155 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
10 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechny suroviny na přípravu marinády kromě hořčice dáme do kastrůlku. Zahřejeme je téměř k varu, potom kastrůlek odstavíme a vmícháme hořčici.
  • 2
    Do masa zapícháme hřebíčky, maso dáme do zapékací mísy, přelijeme je marinádou a přikryté necháme 2 dny marinovat v chladničce.
  • 3
    Asi hodinu před zahájením tepelné úpravy maso vyjmeme z marinády a osušíme. Marinádu prozatím odložíme.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia.
  • 5
    V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm opékáme ze všech stran asi 10 minut.
  • 6
    Do kastrolu procedíme marinádu a přidáme vývar. Kastrol přikryjeme pokličkou a maso v troubě hodinu pečeme. Během pečení je často obracíme a podléváme vypečenou šťávou.
  • 7
    Nakrájenou zeleninu vaříme ve vodě asi 3 minuty, potom ji přeneseme do kastrolu k masu a pečeme další hodinu.
  • 8
    Maso a zeleninu dáme na mísu a udržujeme teplé.
  • 9
    Do šťávy v kastrolu přidáme hrozinky.
  • 10
    Kukuřičný škrob /maizenu/ rozmícháme ve vodě přidáme do šťávy. Šťávu vaříme na mírném ohni 3 minuty do zhoustnutí. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 11
    Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přidáme zeleninu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.