Sauerbraten
155 min.

Ingredience
- Marináda
- 1kusCibule
- 5lžicOcet vinný červený
- 2lžičkyCukr třtinový
- 4kusyPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 0,75hrnekVíno červené
- 0,5lžičkaHořčice
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 400gramůMrkev kořen
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 300gramůBrambory rané
- 750gramůHovězí maso zadní
- 8kusůHřebíček
- 1lžíceOlej kukuřičný
- 1hrnekHovězí vývar základní
- 1kusTuřín
- 2lžíceHrozinky
- 3lžíceVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
10 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Všechny suroviny na přípravu marinády kromě hořčice dáme do kastrůlku. Zahřejeme je téměř k varu, potom kastrůlek odstavíme a vmícháme hořčici.
- 2Do masa zapícháme hřebíčky, maso dáme do zapékací mísy, přelijeme je marinádou a přikryté necháme 2 dny marinovat v chladničce.
- 3Asi hodinu před zahájením tepelné úpravy maso vyjmeme z marinády a osušíme. Marinádu prozatím odložíme.
- 4Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia.
- 5V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm opékáme ze všech stran asi 10 minut.
- 6Do kastrolu procedíme marinádu a přidáme vývar. Kastrol přikryjeme pokličkou a maso v troubě hodinu pečeme. Během pečení je často obracíme a podléváme vypečenou šťávou.
- 7Nakrájenou zeleninu vaříme ve vodě asi 3 minuty, potom ji přeneseme do kastrolu k masu a pečeme další hodinu.
- 8Maso a zeleninu dáme na mísu a udržujeme teplé.
- 9Do šťávy v kastrolu přidáme hrozinky.
- 10Kukuřičný škrob /maizenu/ rozmícháme ve vodě přidáme do šťávy. Šťávu vaříme na mírném ohni 3 minuty do zhoustnutí. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 11Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přidáme zeleninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.