Sauté ze slávek se zeleninou

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polovinu šalotky nasekáme najemno.
  • 2
    Mušle vložíme do hrnce, přidáme lžíci oleje, nakrájenou šalotku a podlijeme několika lžícemi vody. Zakryté dusíme 5-6min, dokud se mušle neotevřou. Poté je vyloupeme a vývar přefiltrujeme přes jemné sítko.
  • 3
    Fazolové lusky očistíme a necháme několik minut blanšírovat v osolené vroucí vodě. Slijeme a nakrájíme na kousky.
  • 4
    Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na hranolky, cibuli nakrájíme najemno, petrželku nasekáme.
  • 5
    V pánvi rozpálíme olej a brambory s cibulí cca 3-4min orestujeme. Podlijeme vývarem z mušlí, posypeme petrželkou, ochutíme solí a na středním ohni vaříme 6-8min. Poté přidáme nakrájené fazolové lusky, po 5ti minutách vmícháme vyloupané mušle, odstavíme a pod pokličkou necháme několik minut dojít.
  • 6
    Hotové sauté rozdělíme na talíře, dochutíme pepřem, zakápneme olivovým olejem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.