Sauté ze slávek se zeleninou
55 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 1hrstPetržel - nať
- 300gramůBrambory
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1kusŠalotka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5kilogramyMušle slávky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Polovinu šalotky nasekáme najemno.
- 2Mušle vložíme do hrnce, přidáme lžíci oleje, nakrájenou šalotku a podlijeme několika lžícemi vody. Zakryté dusíme 5-6min, dokud se mušle neotevřou. Poté je vyloupeme a vývar přefiltrujeme přes jemné sítko.
- 3Fazolové lusky očistíme a necháme několik minut blanšírovat v osolené vroucí vodě. Slijeme a nakrájíme na kousky.
- 4Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na hranolky, cibuli nakrájíme najemno, petrželku nasekáme.
- 5V pánvi rozpálíme olej a brambory s cibulí cca 3-4min orestujeme. Podlijeme vývarem z mušlí, posypeme petrželkou, ochutíme solí a na středním ohni vaříme 6-8min. Poté přidáme nakrájené fazolové lusky, po 5ti minutách vmícháme vyloupané mušle, odstavíme a pod pokličkou necháme několik minut dojít.
- 6Hotové sauté rozdělíme na talíře, dochutíme pepřem, zakápneme olivovým olejem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.