Savojské brambory

75 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
45 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
208 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a pokrájíme na 3 mm silná kolečka. Propláchneme a necháme dobře okapat.
  • 2
    Pekáč vytřeme máslem a česnekem. Naplníme do výše 2 cm bramborami.
  • 3
    Posypeme strouhaným sýrem a opět posypeme bramborami.
  • 4
    Postup opakujeme do spotřebování všech surovin.
  • 5
    Vejce smícháme se solí, pepřem, muškátovým oříškem, mlékem, smetanou a dobře prošleháme.
  • 6
    Vzniklou směsí přelijeme pekáč s bramborami.
  • 7
    Máslo pokrájíme na menší kousky a poklademe jím povrch brambor.
  • 8
    Necháme zapéct 50 minut při 210°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.