Savojské brambory
75 min.
Ingredience
- 1200gramůBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 3špetkyMuškátový oříšek
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 250mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 300gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
45 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
208 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a pokrájíme na 3 mm silná kolečka. Propláchneme a necháme dobře okapat.
- 2Pekáč vytřeme máslem a česnekem. Naplníme do výše 2 cm bramborami.
- 3Posypeme strouhaným sýrem a opět posypeme bramborami.
- 4Postup opakujeme do spotřebování všech surovin.
- 5Vejce smícháme se solí, pepřem, muškátovým oříškem, mlékem, smetanou a dobře prošleháme.
- 6Vzniklou směsí přelijeme pekáč s bramborami.
- 7Máslo pokrájíme na menší kousky a poklademe jím povrch brambor.
- 8Necháme zapéct 50 minut při 210°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.