Sázená vejce na zelenině
45 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 100gramůKlobása Dunajská
- 2kusyRajčata
- 1kusPaprika červená
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 125mililitrůVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůHrášek mražený
- 400gramůChřest sterilovaný
- 1lžícePetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 70gramůŠunka dušená
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.
- 2Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a osmahneme na oleji. Přidáme bobkový list, papriku, rajčata, na kostičky nakrájenou klobásu a šunku. Osolíme, opepříme, přilijeme 125 ml vody a podusíme 5 minut. Bobkový list vyjmeme a zeleninovou směs vložíme do zapékací mísy.
- 3Na zeleninu rozprostřeme hrášek a chřest, na ně vyklepneme vejce a mísu zakryjeme alobalem.
- 4Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.