Sázená vejce se žampionovou směsí

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme, nakrájíme a osmažíme asi 3 minuty na 2 lžících oleje.
  • 2
    Přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, dle chuti sůl, pepř, bobkový list a necháme dusit do změknutí rajčat a zhoustnutí.
  • 3
    V troubě opečeme na sucho plátky veky, potřeme je česnekem a poklademe čerstvě zhotovenými sázenými vejci.
  • 4
    Na talířích obložíme žampionovou směsí a ozdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.