Scampi na grilu
20 min.
Ingredience
- 400gramůScampi
- 15gramůPetržel - nať
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 4gramySůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
32 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
219 mg
Cukr
113 mg
Postup přípravy
- 1Scampi necháme rozmrazit, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme špetku soli a 10 minut povaříme, až změknou. Scedíme a necháme okapat, poté je rozkrojíme napůl.
- 2Do misky vložíme měkké máslo, přidáme prolisovaný česnek, posekanou petrželku, sůl, pepř, zakápneme citronovou šťávou a důkladně promícháme. Scampi potřeme ochuceným máslem, vyskládáme na plech, vložíme pod gril a grilujeme do růžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.