Schafenský vepřový kotlík
100 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová plec
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 4gramyTymián sušený
- 40gramůSádlo škvařené
- 150gramůMrkev kořen
- 100gramůPórek
- 60gramůPetržel - nať
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusCibule
- 300gramůBrambory
- 6gramůMajoránka
- 7decilitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
34 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájené na kostky zprudka opečeme na rozpáleném sádle ze všech stran. Vyjmeme a na výpeku osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nahrubo nastrouhaný celer a mrkev, zelené fazolky pokrájené na kusy a proužky zelí. Vrátíme zpět maso, okořeníme majoránkou, tymiánem a pepřem, osolíme, podlijeme vývarem a zakryté dusíme na mírném ohni 30 minut. Zatím oloupeme a nakrájíme brambory, které přidáme k pokrmu a společně dodusíme dalších 30 minut. Hotové posypeme nasekanou petrželkou a kolečky pórku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.