Šči se špenátem a kopřivami
60 min.
Ingredience
- 800gramůKopřiva
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusCibule
- 80gramůMrkev kořen
- 1lžícePetržel - nať
- 40gramůMáslo čerstvé
- 120mililitrůZakysaná smetana
- 1,25mililitryHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 3kusyPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- Na jíšku
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- Na vejce
- 3kusyVejce slepičí
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
14 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kopřivy i špenát opláchneme, necháme okapat a vložíme na 2 minuty do vroucí vody. Poté scedíme, prolijeme studenou vodou, necháme okapat a umeleme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky. Mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno.
- 2Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, rozředíme polovinou vývaru a povaříme.
- 3Na másle zpěníme cibuli s mrkví, přimícháme umletý špenát s kopřivami, vmícháme druhou polovinou vývaru a dusíme. Po 10 minutách přimícháme jíšku, přidáme sůl, bobkový list, pepř a zhruba 15 minut vaříme. Před podáváním do polévky zašleháme smetanu, petrželovou nať a prohřejeme. Na talíře položíme porci uvařených vajec a přelijeme horkou polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.