Šči se špenátem a kopřivami

60 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
14 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kopřivy i špenát opláchneme, necháme okapat a vložíme na 2 minuty do vroucí vody. Poté scedíme, prolijeme studenou vodou, necháme okapat a umeleme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky. Mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno.
  • 2
    Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, rozředíme polovinou vývaru a povaříme.
  • 3
    Na másle zpěníme cibuli s mrkví, přimícháme umletý špenát s kopřivami, vmícháme druhou polovinou vývaru a dusíme. Po 10 minutách přimícháme jíšku, přidáme sůl, bobkový list, pepř a zhruba 15 minut vaříme. Před podáváním do polévky zašleháme smetanu, petrželovou nať a prohřejeme. Na talíře položíme porci uvařených vajec a přelijeme horkou polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.