Se zeleninou garnáti
40 min.
Ingredience
- 200gramůShiitake houby
- 225gramůSójové výhonky
- 0,5kusOkurka salátová
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaOmáčka ústřicová
- 1lžičkaOcet vinný
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 20kusůGarnát obecný
- 2lžíceSolamyl
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceOlej sezamový
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Houby namočíme na 15 minut do teplé vody, poté je povaříme dalších 15 minut v osolené vodě, opláchneme, necháme okapat. Okurku nakrájíme na kostičky.
- 2Rozpálíme arašídový olej ve woku, přidáme rozetřený česnek, houby a sójové výhonky, minutu smažíme. Přisypeme pokrájenou okurku, cukr, vinný ocet, ústřicovou omáčku, sůl, pepř a smažíme 2 minuty.
- 3V pánvi rozpálíme olej, garnáty obalíme v Solymalu a smažíme 5 minut.
- 4Do středu talíře dáme zeleninu, smažené garnáty naaranžujeme po obvodu. Pokapeme sójovou omáčkou a sezamovým olejem, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.