Sedmihradský salát
60 min.
Ingredience
- 0,5kilogramPaprika žlutá
- 40mililitrůOcet vinný červený
- 80mililitrůOlej olivový
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
500 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme papriky, naskládáme je na pečící papír na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut z každé strany. Potom plech vyjmeme a papriky přendáme na 10 minut do mikrotenového sáčku, slupka pak půjde hladce stáhnout. Papriky bez slupky očistíme od jádřinců a podélně nakrájíme na pruhy. Na dresink si připravíme prolisovaný česnek, ocet, pepř, sůl a nakonec olej. Vše důkladně promícháme. Do plastové uzaviratelné nádoby klademe vrstvu paprik, zalijeme dresinkem a tak stále dokola až do vyčerpání surovin. Papriky pak stlačíme ke dnu, aby byly co nejvíc ponořené v dresinku. Dáme do ledničky na jeden den uležet. Před servírováním s předstihem vyndáme, aby olej nebyl ztuhlý, papriky okapeme a nazdobíme na talíři do vějířku, ozdobíme nasekanou pažitkou. Podáváme k masům nebo rybám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.