Segedínská roštěná

105 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
34 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Roštěnky nakrájíme po okrajích, naklepeme, nasolíme, opepříme a na sádle opečeme z obou stran. Přendáme do jiného kastrolu, podlijeme vodou s olejem a zakryté pozvolna dusíme. Do výpeku z masa přidáme cibuli nadrobno a opečeme, přisypeme nastrouhanou kořenovou zeleninu a dusíme asi 15 minut. Přidáme papriku, sůl a na kostky nakrájené brambory a dusíme dalších 10 minut. Když jsou brambory měkké, přihodíme nakrájenou papriku a rajčata a dodusíme 5 minut. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu dušené zeleniny, na ni rozložíme roštěnky a znovu vrstvu dušené zeleniny. Zapečeme v mírně vyhřáté troubě asi 10 minut. Na talíři podáváme polité horkým sádlem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.