Segedínská roštěná
105 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 1litrVoda pitná
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 60gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 500gramůBrambory
- 150gramůPaprika zelená
- 150gramůRajčata
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
34 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Roštěnky nakrájíme po okrajích, naklepeme, nasolíme, opepříme a na sádle opečeme z obou stran. Přendáme do jiného kastrolu, podlijeme vodou s olejem a zakryté pozvolna dusíme. Do výpeku z masa přidáme cibuli nadrobno a opečeme, přisypeme nastrouhanou kořenovou zeleninu a dusíme asi 15 minut. Přidáme papriku, sůl a na kostky nakrájené brambory a dusíme dalších 10 minut. Když jsou brambory měkké, přihodíme nakrájenou papriku a rajčata a dodusíme 5 minut. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu dušené zeleniny, na ni rozložíme roštěnky a znovu vrstvu dušené zeleniny. Zapečeme v mírně vyhřáté troubě asi 10 minut. Na talíři podáváme polité horkým sádlem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.