Sekaná paštika v terině
120 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 350gramůSlanina vepřová
- 250gramůJátra kuřecí
- 300gramůVepřové maso mleté
- 450gramůTelecí plec
- 1lžičkaOregano sušené
- 115gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 120mililitrůSherry brandy
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
43 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
588 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Terinu vyložíme rozklepanými plátky slaniny tak, aby konce přesahovaly přes boční stěny.
- 2Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme na kousky a smícháme s umletým vepřovým a telecím masem, nasekanou cibulí, česnekem, oreganem, novým kořením, rozpuštěným máslem a sherry. Směs osolíme a opepříme.
- 3Masovou hmotou naplníme terinu, konce slaniny přeložíme do středu, aby pokryly celý povrch. Terinu pevně přikryjeme alobalem nebo pokličkou, postavíme do pekáče a podlijeme do poloviny stěn horkou vodou.
- 4Pečeme asi 1 hodinu a 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Po vyjmutí z trouby nahradíme alobal nebo pokličku novým alobalem a postavíme na něj závaží.
- 5Sekanou necháme odpočinout 24 hodin v chladu, vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s chlebem a nakládanými okurkami jako studený předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.