Sekaná paštika v terině

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
43 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
588 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Terinu vyložíme rozklepanými plátky slaniny tak, aby konce přesahovaly přes boční stěny.
  • 2
    Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme na kousky a smícháme s umletým vepřovým a telecím masem, nasekanou cibulí, česnekem, oreganem, novým kořením, rozpuštěným máslem a sherry. Směs osolíme a opepříme.
  • 3
    Masovou hmotou naplníme terinu, konce slaniny přeložíme do středu, aby pokryly celý povrch. Terinu pevně přikryjeme alobalem nebo pokličkou, postavíme do pekáče a podlijeme do poloviny stěn horkou vodou.
  • 4
    Pečeme asi 1 hodinu a 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Po vyjmutí z trouby nahradíme alobal nebo pokličku novým alobalem a postavíme na něj závaží.
  • 5
    Sekanou necháme odpočinout 24 hodin v chladu, vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s chlebem a nakládanými okurkami jako studený předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.