Sekaná pečená v kapustových listech
95 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 800gramůBrambory vařené
- 400gramůMaso mleté - mix
- 2lžícePetržel - nať
- 10gramůStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůOlej rostlinný
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůMrkev kořen
- 100gramůKapusta hlávková
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Listy z kapusty vložíme do vroucí osolené vody, vaříme tři minuty a necháme okapat. Oloupeme mrkev a vaříme téměř doměkka, poté nakrájíme na silnější kousky. Vejce rozšleháme. Cibuli a petrželovou nať posekáme na drobno. Formu ve tvaru věnce vymažeme tukem.
- 2V míse smícháme mleté maso, sůl, pepř, cibuli, petrželovou nať, mrkev, vejce a zahustíme strouhankou.
- 3Do formy vložíme listy kapusty tak, aby z poloviny přesahovaly z obou stran přes okraj. Na listy položíme masovou směs a přes něj přehneme přesahující části listů. Formu přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba čtyřicet minut. Upečený věnec vyklopíme na mísu a servírujeme s vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.