Sekaná pečeně
85 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 150mililitrůVoda pitná
- 150gramůHovězí maso přední
- 150gramůVepřový ořez
- 220gramůVepřový bok
- 20gramůSůl
- 90gramůStrouhanka
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůMouka polohrubá
- 80gramůTuk
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůČesnek
- 40gramůSlanina vepřová
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
443 mg
Cukr
612 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso omyjeme, mírně osolíme a jemně umeleme s cibulí. Za postupného přilévání studené vody vymícháme na lepkavou hmotu.
- 2Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a polovinu na hrubo umeleme, druhou polovinu nakrájíme na kostičky.
- 3Do masové hmoty přidáme strouhanku, mléko, rozmíchané vejce, pepř, česnek utřený se solí, prosátou mouku, umletý i nakrájený bůček a slaninu. Vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme šišky, které vkládáme do pekáče vytřeného tukem.
- 4Po krátkém zapečení sekanou podlijeme trochou vody a za občasného přelévání šťávou (výpekem) a dolévání vody ji upečeme do zlatavé barvy.
- 5Nakonec upečenou sekanou vyjmeme, výpek rozředíme vodou, přisolíme, přecedíme a převaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 9. 2015
Sekaná pečeně
Recept jsem si vybrala pro jeho jednoduchost. Je snadný a rychlý a na závěr je i chutný. Pekla jsem větší šišky pro početnější návštěvu a všem tak chutnalo, že nic nezbylo :). Mohu recept jen doporučit.😉