Sekaná pečeně

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
443 mg
Cukr
612 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí a vepřové maso omyjeme, mírně osolíme a jemně umeleme s cibulí. Za postupného přilévání studené vody vymícháme na lepkavou hmotu.
  • 2
    Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a polovinu na hrubo umeleme, druhou polovinu nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Do masové hmoty přidáme strouhanku, mléko, rozmíchané vejce, pepř, česnek utřený se solí, prosátou mouku, umletý i nakrájený bůček a slaninu. Vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme šišky, které vkládáme do pekáče vytřeného tukem.
  • 4
    Po krátkém zapečení sekanou podlijeme trochou vody a za občasného přelévání šťávou (výpekem) a dolévání vody ji upečeme do zlatavé barvy.
  • 5
    Nakonec upečenou sekanou vyjmeme, výpek rozředíme vodou, přisolíme, přecedíme a převaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 9. 2015
Sekaná pečeně
Recept jsem si vybrala pro jeho jednoduchost. Je snadný a rychlý a na závěr je i chutný. Pekla jsem větší šišky pro početnější návštěvu a všem tak chutnalo, že nic nezbylo :). Mohu recept jen doporučit.😉