Sekaná pečeně z vepřového a hovězího masa
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPetržel - nať
- 1kusPepř černý mletý
- 1kusSůl
- 750gramůMaso mleté - mix
- 3kusyVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 1,5lžíceSádlo škvařené
- 1kusStrouhanka
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
43 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Masa zbavíme šlach, nakrájíme přes vlákno a za střídavého vkládání do mlýnku umeleme. Žemle namočíme do studené vody, dobře vymačkáme a umeleme na závěr po masu.
- 2Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na sádle. Přidáme k namletému masu, osolíme, opepříme, přidáme lehce osmahnutou petrželovou nať, přimícháme rozšlehaná vejce (1 bílek dáme stranou na potření pečeně), slaninu rozkrájenou na drobné kostičky. Vše řádně rozmícháme a dle potřeby přidáme strouhanou housku.
- 3Z takto připravené směsi vytvoříme dvě šišky, které vložíme na pekáč s rozehřátým sádlem, potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme zhruba hodinu za častějšího podlévání a polévání.
- 4Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme a chvilku povaříme.
- 5Jako přílohu podáváme dušené brambory a zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.