Sekaná pečeně z vepřového a hovězího masa

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
43 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Masa zbavíme šlach, nakrájíme přes vlákno a za střídavého vkládání do mlýnku umeleme. Žemle namočíme do studené vody, dobře vymačkáme a umeleme na závěr po masu.
  • 2
    Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na sádle. Přidáme k namletému masu, osolíme, opepříme, přidáme lehce osmahnutou petrželovou nať, přimícháme rozšlehaná vejce (1 bílek dáme stranou na potření pečeně), slaninu rozkrájenou na drobné kostičky. Vše řádně rozmícháme a dle potřeby přidáme strouhanou housku.
  • 3
    Z takto připravené směsi vytvoříme dvě šišky, které vložíme na pekáč s rozehřátým sádlem, potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme zhruba hodinu za častějšího podlévání a polévání.
  • 4
    Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme a chvilku povaříme.
  • 5
    Jako přílohu podáváme dušené brambory a zelí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.