Sekaná pro alergiky
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 450gramůHovězí maso mleté
- 225gramůVepřové maso mleté
- 2stroužkyČesnek
- 85gramůStrouhanka bezlepková
- 20gramůTymián čerstvý
- 75gramůPetržel - nať
- 3lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 3lžícePyré rajčatové
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 2lžíceVoda pitná
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceOlej kukuřičný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 180°C.
- 2Oloupeme cibuli, pokrájíme na jemno. Do pánve vlijeme lžíci oleje a vsypeme na něj nasekanou cibuli, osmahneme do zlatova.
- 3Do mísy vložíme maso, prolisovaný oloupaný česnek, rajčatový protlak i pyré, bezlepkovou strouhanku a lžíci bramborového škrobu, smíchaného se dvěma lžícemi vody. Osolíme, opepříme a vše pečlivě promícháme. Ze směsi vytvarujeme šišku a vložíme ji do pekáčku. Pekáč umístíme do předehřáté trouby, pečeme 75 minut. Hotovou sekanou přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.