Sekaná s bramborovou náplní

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
17 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy natrháme na malé kousky střídku bílého chleba, přilijeme hovězí vývar, osolíme, opepříme, přisypeme sušenou cibuli, oregano a necháme 5 minut uležet. Přidáme mleté maso, vejce a vymícháme těsto. Brambory oškrábeme, omyjeme, nastrouháme na hrubo a vsypeme do jiné mísy. Přidáme strouhaný ementál, posekanou petrželku, promícháme. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj položíme masové těsto a rozprostřeme je do tvaru většího obdélníku. Navrch poklademe rovnoměrně bramborovou směs a pomocí papíru zavineme do tvaru válce. Mokrými dlaněmi uhladíme povrch, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zhruba 40 minut. V misce smícháme passatu se slepičím vývarem a dijonskou hořčicí, polijeme sekanou, pečeme dalších 10 minut.
  • 2
    Upečenou sekanou krájíme na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.