Sekaná s bramborovou náplní
70 min.
Ingredience
- 150gramůChléb pšeničný (bílý)
- 120mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůCibule sušená
- 8gramůOregano sušené
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 750gramůHovězí maso mleté
- 500gramůBrambory
- 70gramůSýr Parmezán
- 30gramůPetržel kudrnka
- 250gramůPassata (drcená rajčata)
- 60mililitrůVývar slepičí
- 15gramůHořčice Dijonská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
17 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do mísy natrháme na malé kousky střídku bílého chleba, přilijeme hovězí vývar, osolíme, opepříme, přisypeme sušenou cibuli, oregano a necháme 5 minut uležet. Přidáme mleté maso, vejce a vymícháme těsto. Brambory oškrábeme, omyjeme, nastrouháme na hrubo a vsypeme do jiné mísy. Přidáme strouhaný ementál, posekanou petrželku, promícháme. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj položíme masové těsto a rozprostřeme je do tvaru většího obdélníku. Navrch poklademe rovnoměrně bramborovou směs a pomocí papíru zavineme do tvaru válce. Mokrými dlaněmi uhladíme povrch, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zhruba 40 minut. V misce smícháme passatu se slepičím vývarem a dijonskou hořčicí, polijeme sekanou, pečeme dalších 10 minut.
- 2Upečenou sekanou krájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.