Sekaná s omáčkou ze zakysané smetany
60 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 500gramůMaso mleté - mix
- 1kusCibule
- 4lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžičkyHořčice plnotučná
- 1lžícePetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- Omáčka
- 1lžíceKapary
- 3kusyOkurky nakládané
- 1lžícePetržel - nať
- 100gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
44 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme mleté maso s oloupanou, nasekanou cibulí, strouhankou, solí, pepřem, paprikou, hořčicí a nasekanou petrželkou. Vmícháme rozšlehané vejce a vše dobře propracujeme.
- 2Polovinu masové směsi vmáčkneme do olejem vymazané formy,poklademe natvrdo uvařenými, oloupanými vejci a pokryjeme zbylou směsí. Povrch uhladíme.
- 3Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a sekanou pečeme 30-40 minut.
- 4Upečenou sekanou vyjmeme z trouby, necháme 10 minut prochladnout ve formě, vyklopíme a nakrájíme na plátky.
- 5Podáváme s připravenou omáčkou, vhodnou přílohou jsou brambory nebo zelenina.
- 6Příprava omáčky: Zakysanou smetanu smícháme s nasekanou petrželkou, nastrouhanými okurkami a nasekanými kapary.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
jalu
st 22. 1. 2014
Vypadá to chutně i na fotce - jak ta sekaná s vajíčkem, tak omáčka. Určitě vyzkouším!
trribulus
st 2. 4. 2014
Udělala jsem minulý víkend a všem to moc chutnalo. Navíc to na talíři báječně vypadá.