Sekaná s omáčkou ze zakysané smetany

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
44 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse promícháme mleté maso s oloupanou, nasekanou cibulí, strouhankou, solí, pepřem, paprikou, hořčicí a nasekanou petrželkou. Vmícháme rozšlehané vejce a vše dobře propracujeme.
  • 2
    Polovinu masové směsi vmáčkneme do olejem vymazané formy,poklademe natvrdo uvařenými, oloupanými vejci a pokryjeme zbylou směsí. Povrch uhladíme.
  • 3
    Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a sekanou pečeme 30-40 minut.
  • 4
    Upečenou sekanou vyjmeme z trouby, necháme 10 minut prochladnout ve formě, vyklopíme a nakrájíme na plátky.
  • 5
    Podáváme s připravenou omáčkou, vhodnou přílohou jsou brambory nebo zelenina.
  • 6
    Příprava omáčky: Zakysanou smetanu smícháme s nasekanou petrželkou, nastrouhanými okurkami a nasekanými kapary.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
jalu
st 22. 1. 2014
Vypadá to chutně i na fotce - jak ta sekaná s vajíčkem, tak omáčka. Určitě vyzkouším!
trribulus
st 2. 4. 2014
Udělala jsem minulý víkend a všem to moc chutnalo. Navíc to na talíři báječně vypadá.