Sekaná s vejci natvrdo
110 min.
Ingredience
- 2decilitrySmetana ke šlehání 30%
- 1kusOkurky nakládané
- 750gramůTelecí maso mleté
- 75gramůSlanina vepřová
- 1decilitrSádlo škvařené
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůChléb pšeničný (bílý)
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceHořčice
- 1decilitrMléko polotučné
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25lžičkaTymián čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
35 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme mleté telecí maso.
- 2Přidáme na kostky pokrájená dvě vejce uvařená natvrdo, sladkokyselou okurku a slaninu pokrájenou na drobné kostičky, chleba, který jsme si předtím namočili do mléka, tymián, syrové vajíčko, hořčici, sůl, pepř a drobně nasekanou zelenou petrželku.
- 3Vše spolu dobře promícháme a necháme v chladničce 1/2 hodiny uležet.
- 4Na vál si nasypeme trochu mouky, maso vyklopíme a uhněteme velkou šišku, kterou dáme do vymazaného pekáče, polijeme rozpuštěným sádlem a vložíme do vyhřáté trouby.
- 5Sekanou pečeme při 200 °C a průběžně ji podléváme teplou vodou.
- 6Před dopečením sekanou polijeme smetanou a necháme chvíli dopéci tak, aby měla hnědou kůrku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.