Sekaná s vejci natvrdo

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
35 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme mleté telecí maso.
  • 2
    Přidáme na kostky pokrájená dvě vejce uvařená natvrdo, sladkokyselou okurku a slaninu pokrájenou na drobné kostičky, chleba, který jsme si předtím namočili do mléka, tymián, syrové vajíčko, hořčici, sůl, pepř a drobně nasekanou zelenou petrželku.
  • 3
    Vše spolu dobře promícháme a necháme v chladničce 1/2 hodiny uležet.
  • 4
    Na vál si nasypeme trochu mouky, maso vyklopíme a uhněteme velkou šišku, kterou dáme do vymazaného pekáče, polijeme rozpuštěným sádlem a vložíme do vyhřáté trouby.
  • 5
    Sekanou pečeme při 200 °C a průběžně ji podléváme teplou vodou.
  • 6
    Před dopečením sekanou polijeme smetanou a necháme chvíli dopéci tak, aby měla hnědou kůrku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.