Sekaná se špenátem a slaninou
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceHořčice
- 2stroužkyČesnek
- 6lžicCukr třtinový
- 1kilogramHovězí maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 75gramůOvesné vločky
- 4kusyVejce slepičí
- 5lžicKečup
- 8plátkůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
23 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Špenát probereme, očistíme a opláchneme. Dáme do hrnce a spaříme. Špenát vyjmeme, necháme okapat a nadrobno nasekáme.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem na něm osmahneme. Dáme do mísy a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 3Směs cibule a česneku smícháme s kečupem, hořčicí a cukrem, promícháme s mletým masem, ovesnými vločkami, vejci, špenátem a dobře prohněteme. Směs osolíme a opepříme.
- 4Masovou směsí naplníme pečící mísu, maso obložíme plátky slaniny a zakryjeme alobalem. Sekanou pečeme 45 minut.
- 5Přibližně 15 minut před dopečením odstraníme alobal a sekanou dopečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.