Sekaná v terině

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
45 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi terinu tak, aby konce slaniny přesahovaly přes okraj.
  • 2
    Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme na kousky a smícháme s mletým vepřovým a telecím masem. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, oregano, nové koření, rozpuštěné máslo a sherry. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Naplníme do teriny a konce slaniny přeložíme směrem ke středu. Terinu přikryjeme alobalem, postavíme do pekáče a podlijeme horkou vodou tak, aby sahala do poloviny výšky teriny.
  • 3
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 90 minut. Vyjmeme z trouby, alobal nahradíme novým alobalem, který zatížíme závažím a sekanoou necháme do druhého dne odpočinout.
  • 4
    Podáváme nakrájenou na plátky s krajíčky opečeného chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.