Sekaná z hovězího masa s žampiony

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
50 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Libové hovězí maso umeleme, cibuli a slaninu nakrájíme na jemno, česnek prolisujeme. Žampiony očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na plátky, nakládané cibulky rozkrájíme na půlky.
  • 2
    V míse promícháme maso se solí, pepřem, rozšlehanými vejci, česnekem, slaninou, cibulí a strouhankou. Vymícháme kompaktní hmotu, utvoříme středně velké šišky, vložíme do pekáče. Šišky podlijeme vodou a v předehřáté troubě pomalu pečeme, až sekaná zezlátne. Během pečení sekanou přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme horkou vodu.
  • 3
    Upečenou sekanou vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo a na něm osmažíme žampiony. Na závěr vmícháme cibulky, kapary a sójovou omáčku. Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme přelitou šťávou s žampionovou směsí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.