Sekaná z hovězího masa s žampiony
85 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso mleté
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůStrouhanka
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůKapary
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOmáčka sójová
- 100gramůCibule sterilovaná
- 100gramůAnglická slanina
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
50 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Libové hovězí maso umeleme, cibuli a slaninu nakrájíme na jemno, česnek prolisujeme. Žampiony očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na plátky, nakládané cibulky rozkrájíme na půlky.
- 2V míse promícháme maso se solí, pepřem, rozšlehanými vejci, česnekem, slaninou, cibulí a strouhankou. Vymícháme kompaktní hmotu, utvoříme středně velké šišky, vložíme do pekáče. Šišky podlijeme vodou a v předehřáté troubě pomalu pečeme, až sekaná zezlátne. Během pečení sekanou přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme horkou vodu.
- 3Upečenou sekanou vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo a na něm osmažíme žampiony. Na závěr vmícháme cibulky, kapary a sójovou omáčku. Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme přelitou šťávou s žampionovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.