Sekaná z tuňáka
60 min.
Ingredience
- 1kusSalát hlávkový
- 2litryVoda pitná
- 250gramůTuňák v oleji
- 60gramůPetržel - nať
- 50gramůStrouhanka
- 15mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
789 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme stroužek česneku a jemně nasekáme. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku. Tuňáka scedíme, zbavíme přebytečného oleje a jemně nasekáme. Dáme ho do mísy, přidáme česnek a petrželku, vejce, nastrouhanou citronovou kůru, strouhanku a vše promícháme, dokud nezískáme hladkou hmotu, popř. přidáme špetku soli.
- 2Potřeme průhlednou fólii olejem, doprostřed navršíme vypracovanou směs, zabalíme a svážeme nití. Ve velkém hrnci uvedeme vodu do varu, osolíme a balíček s fólií cca 20 minut vaříme. Po 20 minutách necháme vychladnout a průhlednou fólii odstraníme.
- 3Sekanou podáváme nakrájenou na plátky, např. na salátovych listech dle sezóny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.