Sekaná z tuňáka

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
789 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme stroužek česneku a jemně nasekáme. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku. Tuňáka scedíme, zbavíme přebytečného oleje a jemně nasekáme. Dáme ho do mísy, přidáme česnek a petrželku, vejce, nastrouhanou citronovou kůru, strouhanku a vše promícháme, dokud nezískáme hladkou hmotu, popř. přidáme špetku soli.
  • 2
    Potřeme průhlednou fólii olejem, doprostřed navršíme vypracovanou směs, zabalíme a svážeme nití. Ve velkém hrnci uvedeme vodu do varu, osolíme a balíček s fólií cca 20 minut vaříme. Po 20 minutách necháme vychladnout a průhlednou fólii odstraníme.
  • 3
    Sekanou podáváme nakrájenou na plátky, např. na salátovych listech dle sezóny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.