Sekaná ze zaječího předku s pivem a bůčkem
110 min.
Ingredience
- 800gramůVepřový bok
- 3kusyRohlíky bílé
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceStrouhanka
- 120gramůSlanina vepřová
- 1,5mililitryVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na vaření zajíce
- 500gramůZaječí maso
- 1kusCibule
- 6kusůNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 1,5litryVoda pitná
- 4kusyPepř černý celý
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
73 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
961 mg
Postup přípravy
- 1Zaječí předek naporcujeme a uvaříme s cibulí a celým kořením. Vepřový bůček bez kůže vykostíme a nakrájíme na kostky. Rohlíky nakrájíme a namočíme do piva. Pekáč vyložíme plátky slaniny.
- 2Uvařené maso vykostíme a necháme vychladnout, poté umeleme spolu s bůčkem, rohlíky a česnekem.
- 3Do hmoty vmícháme vejce, sůl, pepř, zázvor, majoránku a část piva, v němž byly namočené rohlíky. Vlhkýma rukama utvoříme šišku, obalíme ji ve strouhance, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě.
- 4V průběhu pečení maso poléváme šťávou. Je-li třeba, přilijeme horkou vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.