Sekaná ze zaječího předku s pivem a bůčkem

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
73 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
961 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zaječí předek naporcujeme a uvaříme s cibulí a celým kořením. Vepřový bůček bez kůže vykostíme a nakrájíme na kostky. Rohlíky nakrájíme a namočíme do piva. Pekáč vyložíme plátky slaniny.
  • 2
    Uvařené maso vykostíme a necháme vychladnout, poté umeleme spolu s bůčkem, rohlíky a česnekem.
  • 3
    Do hmoty vmícháme vejce, sůl, pepř, zázvor, majoránku a část piva, v němž byly namočené rohlíky. Vlhkýma rukama utvoříme šišku, obalíme ji ve strouhance, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě.
  • 4
    V průběhu pečení maso poléváme šťávou. Je-li třeba, přilijeme horkou vodu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.