Sekané řízky se sardelkou
60 min.
Ingredience
- 20gramůSardelová pasta
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 150gramůStrouhanka
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMáslo čerstvé
- Na placky
- 500gramůMaso mleté - mix
- 2kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 4gramyMajoránka
- 5gramůPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 150gramůStrouhanka
- 50gramůPetržel kudrnka
- 1decilitrOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
52 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mletého masa přidáme prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli, majoránku, sůl, pepř, nasekanou petrželku, vejce a strouhanku. Vše důkladně prohněteme a necháme odpočinout. Na vále posypaném strouhankou z hmoty vytvoříme menší placky, obalíme strouhankou a osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Placky vyskládáme do pekáče, každou potřeme sardelovou pastou a navršíme na ni cibulku, kterou jsme osmažili na slanině. Zalijeme smetanou, posypeme strouhankou a polijeme rozpuštěným máslem. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, až strouhanka na povrchu zrůžoví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.