Šékšárdské kotlety
75 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové kotlety
- 60gramůSádlo vepřové škvařené
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitryVíno červené
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 5decilitrůVoda pitná
- 9gramůSůl
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme nahrubo, povaříme 10 minut v osolené vodě a scedíme.
- 2Mezitím na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a prolisovaným česnekem, necháme zpěnit. Přidáme protlak a promícháme. Na tento základ vložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme. POdléváme po troškách vždy, když je šťáva vydušená. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme světlou jíškou z másla a mouky. Zředíme červeným vínem a necháme povařit. Vrátíme zpět maso a uvařenou zeleninu, dochutíme, podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.