Šékšárdské kotlety

75 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme nahrubo, povaříme 10 minut v osolené vodě a scedíme.
  • 2
    Mezitím na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a prolisovaným česnekem, necháme zpěnit. Přidáme protlak a promícháme. Na tento základ vložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme. POdléváme po troškách vždy, když je šťáva vydušená. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme světlou jíškou z másla a mouky. Zředíme červeným vínem a necháme povařit. Vrátíme zpět maso a uvařenou zeleninu, dochutíme, podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.