Selská zeleninová polévka

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci na rozehřátém másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli a pórek doměkka - nesmí zhnědnout. Přidáme na kolečka nakrájené řapíky celeru a mrkev, vodnici nakrájenou na kostičky. Za občasného míchání opékáme asi 4 minuty.
  • 2
    Přilijeme kuřecí vývar, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a svazek bylinek. Na mírném plameni vaříme asi 20 minut. Jako poslední přidáme nakrájené fazolové lusky a s nimi polévku dovaříme, aby byla zelenina měkká.Podle chuti osolíme a okořeníme.
  • 3
    Na talíři ozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami - může být petrželka,tymián,pažitka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.