Selská zeleninová polévka
45 min.

Ingredience
- 2kusyCeler řapíkatý
- 4kusyRajčata
- 1kusPotočnice
- 110gramůFazolové lusky zelené
- 1kusPetržel - nať
- 2kusyTuřín
- 2kusyPórek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 1litrVývar drůbeží
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci na rozehřátém másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli a pórek doměkka - nesmí zhnědnout. Přidáme na kolečka nakrájené řapíky celeru a mrkev, vodnici nakrájenou na kostičky. Za občasného míchání opékáme asi 4 minuty.
- 2Přilijeme kuřecí vývar, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a svazek bylinek. Na mírném plameni vaříme asi 20 minut. Jako poslední přidáme nakrájené fazolové lusky a s nimi polévku dovaříme, aby byla zelenina měkká.Podle chuti osolíme a okořeníme.
- 3Na talíři ozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami - může být petrželka,tymián,pažitka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.