Selské kotlety na víně
60 min.
Ingredience
- 6gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1špetkaOregano sušené
- 0,5decilitrOlej rostlinný
- 2decilitryVíno bílé
- 800gramůVepřová krkovička
- 100gramůOlivy zelené
- 300gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
70 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
480 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opeříme a ochutíme oreganem. Poprášíme moukou a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme z obou stran. Osmažené kotlety rozložíme do pekáčku, zalijeme vínem a posypeme sýrem. Zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Potom odkryjeme alobal, posypeme pokrájenými olivami a ještě 5 minut pečeme nezakryté. Podáváme např. s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.