Sendvič s vejci natvrdo
35 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusAvokádo
- 3lžíceSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4plátkyTortilla
- 150mililitrůOlej olivový extra panenský
- 3kusyBazalka
- 1stroužekČesnek
- 100gramůRajčata Cherry
- 2lžíceOříšky piniové
- 120gramůMozzarella
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
857 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
87 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Bazalku a loupaný česnek dáme do mixéru, přidáme piniové oříšky, olivový olej, parmezán a připravíme si pesto. Osolíme, opepříme.
- 2Rajčata nakrájíme nadrobno, avokádo na kostičky a obojí smícháme se 2 lžícemi pesta.
- 3Uvaříme vejce natvrdo. Mozzarellu nakrájíme na plátky.
- 4Dvě tortilly potřeme zbylým pestem, obložíme sýrem a zbývající tortilly přimáčkneme. Postupně je smažíme na oleji z obou stran dozlatova, dokud se sýr nerozpustí.
- 5Před podáváním nakrájíme na díly a obložíme avokádovou směsí a ozdobíme vejci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.