Sendvičová veka s lančmítem
45 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaMák - semena
- 1lžíceHořčice
- 250gramůLuncheon Meat
- 250gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusVeka
- 1stroužekČesnek
- 2lžícePažitka
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
46 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
505 mg
Cukr
161 mg
Postup přípravy
- 1Do veky prořízneme asi 14 mírně šikmých hlubokých zářezů. Sýr a lančmít si nakrájíme na 14 stejně velkých plátků.
- 2V misce umícháme vidličkou máslo s pažitkou nakrájenou najemno, utřeným česnekem, solí a hořčicí. Tuto směs vložíme do každého zářezu ve vece, přidáme plátek sýra a plátek lančmítu. Naplněnou veku potřeme rozehřátým máslem a posypeme mákem.
- 3Veku položíme na plát alobalu a volně, ale bez mezer uzavřeme. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Hotovou veku vyndáme, rozbalíme, rozkrájíme na porce a horkou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.