Sendvičová veka s lančmítem

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
46 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
505 mg
Cukr
161 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do veky prořízneme asi 14 mírně šikmých hlubokých zářezů. Sýr a lančmít si nakrájíme na 14 stejně velkých plátků.
  • 2
    V misce umícháme vidličkou máslo s pažitkou nakrájenou najemno, utřeným česnekem, solí a hořčicí. Tuto směs vložíme do každého zářezu ve vece, přidáme plátek sýra a plátek lančmítu. Naplněnou veku potřeme rozehřátým máslem a posypeme mákem.
  • 3
    Veku položíme na plát alobalu a volně, ale bez mezer uzavřeme. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Hotovou veku vyndáme, rozbalíme, rozkrájíme na porce a horkou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.