Sépie na černo se salátem
60 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 600gramůSépie
- 200gramůLocika salátová
- 1decilitrOmáčka rajčatová
- 20gramůPetržel - nať
- 1decilitrVíno bílé
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
21 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Sépie očistíme, vykucháme a odstraníme hřbetní kost. Uschováme váčky s inkoustovou tekutinou. Odstranímte oči a zobáček, sloupneme kůži a promyjeme.
- 2Oloupeme cibuli a stroužek česneku. Nasekáme a osmažíme na oleji. Zvýšíme plamen, přidáme celé sépie a za občasného zamíchání smažíme.
- 3Zalijeme vínem a necháme vyvařit.
- 4Přidáme rajčatovou omáčku, šafrán, nasekanou petrželku a pod pokličkou sépie dusíme na mírném plameni 25 minut,dokud nezměknou. Přilijeme inkoustovou tekutinu a vše promícháme.
- 5Očistíme lociku, rozebereme na lístky, omyjeme a smažíme 5 minut na oleji, osolíme a opepříme.
- 6Přemístíme na servírovací mísu, navrch dáme sépie s omáčkou a hotový pokrm podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.