Sépie s paprikou a česnekem
30 min.
Ingredience
- 1kilogramSépie
- 3kusyPaprika červená
- 1kusChilli paprička
- 6lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 8stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Osolenou vodu přivedeme k varu a sépie v ní cca 5 minut povaříme. Slijeme a na cedníku necháme okapat a vychladnout. Tělíčka sépií nasekáme na cca 2 cm silné kroužky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Omyté papriky očistíme, podélně nakrájíme na proužky a ty poté na kosočtverce. Chilli papričky opláchneme, očistíme, odstraníme semínka a nasekáme na tenké nudličky.
- 2Ve woku rozpálíme olej a na mírném ohni cca 5 minut restujeme chobotničky, česnek, papriky a chilli. Průběžně obracíme. Dochutíme solí, pepřem, posypeme nasekanou petrželkou. Rozdělíme na předehřáté talíře a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. brambory na loupačku nebo chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.