Sépie s paprikou a česnekem

30 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Osolenou vodu přivedeme k varu a sépie v ní cca 5 minut povaříme. Slijeme a na cedníku necháme okapat a vychladnout. Tělíčka sépií nasekáme na cca 2 cm silné kroužky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Omyté papriky očistíme, podélně nakrájíme na proužky a ty poté na kosočtverce. Chilli papričky opláchneme, očistíme, odstraníme semínka a nasekáme na tenké nudličky.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a na mírném ohni cca 5 minut restujeme chobotničky, česnek, papriky a chilli. Průběžně obracíme. Dochutíme solí, pepřem, posypeme nasekanou petrželkou. Rozdělíme na předehřáté talíře a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. brambory na loupačku nebo chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.