Sépie s rajčatovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 1kilogramMangold
- 600gramůSépie
- 350gramůRajčata
- 1kusChilli paprička
- 1decilitrVíno bílé
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 20gramůPetržel - nať
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a nasekáme petrželku. Oloupeme stroužek česneku a nasekáme. Očistíme sépie, odstraníme oči a zobáčky a vykucháme.Sépie vložíme se stroužkem česneku, papričkou, polovinou petrželky a olejem do pánve a pár minut na mírném plameni smažíme. Osolíme a zalijeme vínem. Víno necháme vyvařit. Přidáme sítem protlačená rajčata, osolíme a za častého míchání rajčata 15 minut podusíme.
- 2Očistíme listy mangoldu, omyjeme a povaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou. Scedíme, hrubě nasekáme a smažíme 2 minuty v pánvi na oleji s jedním oloupaným a lehce rozdrceným stroužkem česneku. Česnek vyhodíme a nasekané listy mangoldu přidáme k sépiím. Na mírném ohni za častého míchání vše ještě 5 minut podusíme. Oloupeme zbývající stroužky česneku a nasekáme. Než stáhneme hotový pokrm ze sporáku, posypeme ho nasekaným česnekem a zbývající petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.