Sépie s rajčaty

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
922 kcal
Bílkoviny
166 g
Tuky
11 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sépie očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme na povrchu i uvnitř.
  • 2
    Na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou šalotku s česnekem. Přidáme sépie, krátce je opečeme po všech stranách. Podlijeme vínem a zvolna dusíme, až se tekutina odpaří na polovinu.
  • 3
    Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, odstraníme semínka, dužinu nakrájíme na kostičky. Přidáme k sépiím a dusíme ještě 8 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Pokrm upravíme na plochou mísu, zakapeme citronovou šťávou, obložíme plátky omytého citronu. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.