Sépie s rajčaty
50 min.
Ingredience
- 4kusySépie
- 1lžičkaSůl
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceOlej olivový
- 100mililitrůVíno bílé
- 3kusyRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
922 kcal
Bílkoviny
166 g
Tuky
11 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Sépie očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme na povrchu i uvnitř.
- 2Na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou šalotku s česnekem. Přidáme sépie, krátce je opečeme po všech stranách. Podlijeme vínem a zvolna dusíme, až se tekutina odpaří na polovinu.
- 3Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, odstraníme semínka, dužinu nakrájíme na kostičky. Přidáme k sépiím a dusíme ještě 8 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Pokrm upravíme na plochou mísu, zakapeme citronovou šťávou, obložíme plátky omytého citronu. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.