Sépie smažené s krevetami
70 min.
Ingredience
- 3špetkyPepř černý mletý
- 300gramůSépie
- 180gramůKrevety tygří - loupané
- 4lžíceOlej olivový
- 4kusyPetržel - nať
- 1kusRajčata
- 3kusyBrambory rané
- 2stroužkyČesnek
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory vaříme v osolené vodě s kmínem 20 minut. Vodu z uvařených brambor vylijeme a brambory nakrájíme na plátky široké asi 1 cm, které vložíme do větší mísy.
- 2Krevety zbavíme schránky, podélně je nařízneme a odstraníme černé střívko. Takto připravené krevety omyjeme a osolíme. Očištěné a omyté sépie dobře okapeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 3Na pánvi rozehřejeme olej a za průběžného míchání na něm opékáme krevety a sépie. Když krevety zčervenají, vmícháme česnek a opékáme ještě 1 minutu. Hotovou směs vložíme do mísy k plátkům brambor.
- 4Rajče necháme krátce spařit ve vroucí vodě, poté ho oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostky. Přidáme do mísy k ostatním přísadám a promícháme.
- 5Směs dochutíme solí a pepřem a rozdělíme do misek. Petrželovou nať opláchneme, vodu otřepeme a nať nasekáme najemno. Každou porci pokrmu petrželkou posypeme.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.