Sépie smažené s krevetami

70 min.
Španělsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory vaříme v osolené vodě s kmínem 20 minut. Vodu z uvařených brambor vylijeme a brambory nakrájíme na plátky široké asi 1 cm, které vložíme do větší mísy.
  • 2
    Krevety zbavíme schránky, podélně je nařízneme a odstraníme černé střívko. Takto připravené krevety omyjeme a osolíme. Očištěné a omyté sépie dobře okapeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme olej a za průběžného míchání na něm opékáme krevety a sépie. Když krevety zčervenají, vmícháme česnek a opékáme ještě 1 minutu. Hotovou směs vložíme do mísy k plátkům brambor.
  • 4
    Rajče necháme krátce spařit ve vroucí vodě, poté ho oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostky. Přidáme do mísy k ostatním přísadám a promícháme.
  • 5
    Směs dochutíme solí a pepřem a rozdělíme do misek. Petrželovou nať opláchneme, vodu otřepeme a nať nasekáme najemno. Každou porci pokrmu petrželkou posypeme.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.