Sépie ve vlastním inkoustu

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
9 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Podle návodu na obalu připravíme instantní polentu, do ní vmícháme nakrájenou petrželku, sůl a pepř.
  • 2
    Z těl sépií vytáhneme chapadla a hlavu, chapadla odřízneme, z hlavy vyjmeme váček s barvivem a uschováme ho. Hlavu i vnitřnosti vyhodíme, tělo rozkrojíme podélně na tmavě zbarveném hřbetu, odstraníme sépiovou kost, stáhneme kůži, maso opláchneme, osušíme pomocí papírových utěrek a nakrájíme na kousky, chapadla necháme celá. Nařízneme váček s barvivem (inkoustem), barvivo zředíme trochou vody a odložíme.
  • 3
    Cibuli opékáme 8 - 10 minut v hrnci s rozehřátým olejem, potom přidáme česnek a ještě půl minuty zahříváme. Vmícháme sépie, 5 minut opékáme do zlatova. Přisypeme mletou papriku, půl minuty mícháme, přidáme rajčata, následně pokrm dusíme 2 - 3 minuty, aby rajčata změkla a začala se rozpadat.
  • 4
    Potom přilijeme rybí vývar, červené víno a zředěnou černou sépiovou tekutinu, důkladně zamícháme, bez pokličky vaříme 25 minut od doby varu. Maso by mělo být křehké a omáčka zhoustne, podle chuti osolíme, opepříme. Na talíře rozdělíme polentu, navrch upravíme sépie s omáčkou a ozdobené snítkou petrželky. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.