Severočeská houbová polévka
40 min.
Ingredience
- 1litrVývar zeleninový
- 2krajíceChléb konzumní
- 100gramůHouby čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 1hrstPažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
224 mg
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Pažitku omyjeme a okapanou nasekáme najemno. Chléb nakrájíme na kostičky.
- 2Houby očistíme, opláchneme studenou vodou, nakrájíme je na plátky a v necháme vařit přibližně 15 minut v hrnci s vývarem. Pak do hrnce přimícháme utřený česnek, kmín, pepř a jemně nasekanou pažitku, vše ještě krátce povaříme.
- 3V pánvi rozehřejeme necelou lžíci sádla a osmažíme na něm dozlatova kostičky chleba.
- 4Zbylé sádlo rozdělíme do servírovacích talířů, přelijeme ho horkou polévkou, přisypeme do ní osmažený chléb a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.