Severočeská houbová polévka

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
224 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Pažitku omyjeme a okapanou nasekáme najemno. Chléb nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Houby očistíme, opláchneme studenou vodou, nakrájíme je na plátky a v necháme vařit přibližně 15 minut v hrnci s vývarem. Pak do hrnce přimícháme utřený česnek, kmín, pepř a jemně nasekanou pažitku, vše ještě krátce povaříme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme necelou lžíci sádla a osmažíme na něm dozlatova kostičky chleba.
  • 4
    Zbylé sádlo rozdělíme do servírovacích talířů, přelijeme ho horkou polévkou, přisypeme do ní osmažený chléb a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.