Shiitake polévka s kapustou a tofu

35 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
12 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
30 g
Cukr
392 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme polévku: vodu smícháme s houbami shiitake, skořicí, kardamomem, citronovou trávou, kari pastou, kmínem, polovinou sójové omáčky, solí, sečuánksým a kajenským pepřem a mrkví, kterou jsme oloupali a nakrájeli na 4 kusy. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a vaříme 10 minut. Odstavíme a necháme ještě 10 minut odpočívat.
  • 2
    Poté polévku slijeme – odstraníme celé koření a citronovou trávu, ale necháme si stranou houby a mrkev.
  • 3
    Nyní si připravíme tofu: Tofu slijeme a nakrájíme ho na kostky o velikosti asi 2 cm. Ze zbylé sójové omáčky, javorového sirupu a zázvoru jsme si připravili marinádu, do které kostky tofu naložíme. Takto necháme 20 minut. Poté nasucho opékáme na pánvi asi 5 minut ze všech stran.
  • 4
    Teď si připravíme kapustu: rozpálíme si olivový olej a přidáme utřený česnek. Po minutě vmícháme i na proužky nakrájenou kapustu. Zalijeme 100 ml vody a dusíme 5 minut doměkka. Osolíme a opepříme podle chuti. Na konci přimícháme ještě sezamová semínka.
  • 5
    Soba nudle uvaříme podle návodu.
  • 6
    Do tří misek rozdělíme nudle, tofu, kapustu, zalijeme vývarem a doplníme houbami a mrkví. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.