Sicilské penne

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
41 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Penne uvaříme podle návodu al dente.
  • 2
    Oloupeme cibuli a nakrájíme. Oloupeme česnek a prolisujeme. Lilek
  • 3
    nakrájíme na kostky.
  • 4
    Mleté jehněčí vydatně ochutíme solí, pepřem a paprikou. Ve woku rozpustíme máslo a zlehka v něm maso opečeme.
  • 5
    Přidáme cibuli, česnek a kostky lilku. Všechno dochutíme solí a pepřem, necháme asi 7 minut táhnout.
  • 6
    Opereme, dosucha otřepeme a nasekáme bazalku. Rozmícháme sýr a bazalku se smetanou, přidáme ji ke směsi mletého jehněčího a zeleniny.
  • 7
    Slijeme penne a trochu pokapeme olejem, aby se nelepily. Potom je upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.