Sicilské penne
30 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny penne
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 250gramůCibule
- 100gramůLilek
- 250gramůJehněčí maso mleté
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 20gramůBazalka
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 80gramůSýr Parmezán
- 15mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
41 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Penne uvaříme podle návodu al dente.
- 2Oloupeme cibuli a nakrájíme. Oloupeme česnek a prolisujeme. Lilek
- 3nakrájíme na kostky.
- 4Mleté jehněčí vydatně ochutíme solí, pepřem a paprikou. Ve woku rozpustíme máslo a zlehka v něm maso opečeme.
- 5Přidáme cibuli, česnek a kostky lilku. Všechno dochutíme solí a pepřem, necháme asi 7 minut táhnout.
- 6Opereme, dosucha otřepeme a nasekáme bazalku. Rozmícháme sýr a bazalku se smetanou, přidáme ji ke směsi mletého jehněčího a zeleniny.
- 7Slijeme penne a trochu pokapeme olejem, aby se nelepily. Potom je upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.