Sicilský květákový salát
78 min.
Ingredience
- 2lžičkyBalsamico ocet
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžičkaCukr krupice
- 3lžícePetržel - nať
- 1kusKvěták
- 30gramůHrozinky
- 1kusCitronová kůra
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 5lžicOlej olivový
- 20gramůMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Na růžičky rozdělíme květák a stonek nakrájíme na velké kousky.
- 2V osolené vodě vaříme 3 minuty a poté scedíme.
- 3K zálivce použijeme sklenici se šroubovacím víkem, do které vložíme citronovou šťávu, kajenský pepř, skořici, ocet, olej, cukr, sůl a pepř. Uzavřeme a zatřepeme.
- 4Zálivku nalijeme na květák a promícháme. Dáme na hodinu vychladit.
- 5Vroucí vodou zalijeme rozinky, aby byly ponořené a necháme je máčet. Slijeme a nasekáme nahrubo.
- 6Rozdělíme květák do 4 salátových misek, posypeme rozinkami, mandlemi, citronovou kůrou a petrželí a zlehka promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.