Sicilský květákový salát

78 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na růžičky rozdělíme květák a stonek nakrájíme na velké kousky.
  • 2
    V osolené vodě vaříme 3 minuty a poté scedíme.
  • 3
    K zálivce použijeme sklenici se šroubovacím víkem, do které vložíme citronovou šťávu, kajenský pepř, skořici, ocet, olej, cukr, sůl a pepř. Uzavřeme a zatřepeme.
  • 4
    Zálivku nalijeme na květák a promícháme. Dáme na hodinu vychladit.
  • 5
    Vroucí vodou zalijeme rozinky, aby byly ponořené a necháme je máčet. Slijeme a nasekáme nahrubo.
  • 6
    Rozdělíme květák do 4 salátových misek, posypeme rozinkami, mandlemi, citronovou kůrou a petrželí a zlehka promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.