Sicilský vývar
60 min.
Ingredience
- 8krajícůChléb toastový
- 60gramůCibule
- 300gramůMušle slávky
- 200gramůMořský ďas
- 200gramůRopušnice - filety
- 60gramůPaprika zelená
- 30gramůPetržel - nať
- 1kusChilli paprička
- 30mililitrůVíno bílé
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůParmice
- 1stroužekČesnek
- 20mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
19 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Z rybích filet nakrájíme plátky. Odrhneme slávky, vhodíme je do pánve a postavíme na oheň. Přidáme lžíci oleje, víno a trochu omyté a nasekané petrželky, necháme slávky otevřít pod pokličkou za občasného zatřesení pánví. Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme a dáme je do mísy, skořápky a neotevřené slávky vyhodíme. Procedíme tekutinu z jejich vaření přes gázu a uschováme si ji.
- 2Omyjeme papriku, pokrájíme na kousky. V pánvi osmažíme na zbývajícím oleji cibuli, papriku a směs nasekané petrželky, česneku a papričky, zalijeme vše vinným octem a necháme ho zprudka vyvařit. Postupně přidáváme ryby a měkkýše, počínaje mořským ďasem, pak ropušnici, parmici a na závěr po špetce soli a pepře.
- 3Povaříme vše na velmi mírném plameni pod pokličkou asi 15 minut. V polovině této doby přilijeme tekutinu z vaření slávek, kterou jsme si dali stranou, a přidáme i vyloupané měkkýše. Hotový pokrm podáváme horký. Můžeme k němu podávat krajíčky domácího chleba opečené v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.