Sicilský vývar

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
19 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z rybích filet nakrájíme plátky. Odrhneme slávky, vhodíme je do pánve a postavíme na oheň. Přidáme lžíci oleje, víno a trochu omyté a nasekané petrželky, necháme slávky otevřít pod pokličkou za občasného zatřesení pánví. Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme a dáme je do mísy, skořápky a neotevřené slávky vyhodíme. Procedíme tekutinu z jejich vaření přes gázu a uschováme si ji.
  • 2
    Omyjeme papriku, pokrájíme na kousky. V pánvi osmažíme na zbývajícím oleji cibuli, papriku a směs nasekané petrželky, česneku a papričky, zalijeme vše vinným octem a necháme ho zprudka vyvařit. Postupně přidáváme ryby a měkkýše, počínaje mořským ďasem, pak ropušnici, parmici a na závěr po špetce soli a pepře.
  • 3
    Povaříme vše na velmi mírném plameni pod pokličkou asi 15 minut. V polovině této doby přilijeme tekutinu z vaření slávek, kterou jsme si dali stranou, a přidáme i vyloupané měkkýše. Hotový pokrm podáváme horký. Můžeme k němu podávat krajíčky domácího chleba opečené v troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.