Síh maréna na červeném másle

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
32 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Marénu oškrábeme, vykostíme, omyjeme a naporcujeme. Porce marény osolíme a opepříme, vložíme do kastrolu spolu s překrojenou oloupanou cibulí, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Pak kastrol odstavíme na kraj plotýnky a 5 minut necháme „dotáhnout“ (už nevaříme).
  • 2
    V malém hrníčku ohřejeme ocet.
  • 3
    Porce marény rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a přelijeme horkým octem.
  • 4
    Máslo rozpálíme dočervena (dáme pozor, aby se nám nezačalo připalovat) a přelijeme jím porce marény, které obložíme plátky sladkokyselých okurek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.