Síh maréna na červeném másle
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceOcet kvasný lihový
- 4lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3kusyOkurky nakládané
- 150gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrVoda pitná
- 600gramůSíh filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
32 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Marénu oškrábeme, vykostíme, omyjeme a naporcujeme. Porce marény osolíme a opepříme, vložíme do kastrolu spolu s překrojenou oloupanou cibulí, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Pak kastrol odstavíme na kraj plotýnky a 5 minut necháme „dotáhnout“ (už nevaříme).
- 2V malém hrníčku ohřejeme ocet.
- 3Porce marény rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a přelijeme horkým octem.
- 4Máslo rozpálíme dočervena (dáme pozor, aby se nám nezačalo připalovat) a přelijeme jím porce marény, které obložíme plátky sladkokyselých okurek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.