Silná myslivecká polévka ze zvěřiny
25 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 120gramůJelení maso
- 1kusPetržel - nať
- 2lžíceStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaMajoránka
- 3kusyŽampiony čerstvé
- 1litrHovězí vývar základní
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 0,75litrVoda pitná
- 3lžíceVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
5 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zvěřinu umeleme v mlýnku na maso najemno. Petrželku nasekáme rovněž najemno. Do masa vmícháme strouhanku, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, tymián, majoránku a petržel. Přidáme smetanu a dle chuti okořeníme.
- 2Z masové směsi tvoříme knedlíčky a vaříme v osolené vodě asi 12 minut.
- 3Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Silný vývar ze zvěřiny zahřejeme a ochutíme madeirou. Přidáme knedlíčky, žampiony a necháme chvíli prohřát. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.