Silná zvěřinová polévka s kroupami

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1158 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
40 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá bažantí prsa osušíme a pokrájíme na nudličky.
  • 2
    Velké kroupy dobře promyjeme, v sítu propláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat.
  • 3
    Lahůdkovou cibuli s pórkem očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka.
  • 4
    V pánvi na másle nejdříve krátce orestujeme maso, pak přidáme cibuli s pórkem, promícháme a dusíme pod pokličkou 3-4 minuty.
  • 5
    V hrnci přivedeme k varu 1 litr křepelčího bujonu, přimícháme kroupy, sůl, pepř, majoránku a vaříme doměkka asi 30 minut.
  • 6
    8 minut před dovařením krup přidáme maso se zeleninou, dochutíme solí a podáváme.
  • 7
    Křepelčí studený bujon [29586]:
  • 8
    Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.
  • 9
    Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.
  • 10
    Vývar scedíme a když vychladne, dáme do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.
  • 11
    Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.
  • 12
    Do studeného bujonu přidáme 0.5 dl Madeiry a 0.5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.