Silvestrovský vepřový ovar
110 min.

Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 500gramůVepřová plec
- 4kusyVepřový jazyk
- 1lžičkaSůl
- 5kusůPepř černý celý
- 2kusyNové koření celé
- 300gramůCeler bulvový
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůPetržel kořen
- 1kusCibule
- 2litryVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1185 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
87 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso opláchneme horkou vodou, vložíme do hrnce s vařící vodou, osolíme, přidáme koření, přivedeme k varu, var zmírníme a pod poklicí vaříme. Po půl hodině přidáme očištěnou zeleninu, oloupanou cibuli a česnek. Když je maso měkké, vyjmeme jej z vývaru (ten použijeme na polévku), maso necháme vychladnout, poté naporcujeme, vložíme do kastrolu s částí přecezeného vývaru, v němž ovar ohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 31. 12. 2016
Silvestrovský vepřový ovar
Blééééééé,ovar?Panáček si zřejmě plete ovar se sulcem,ale ani do toho bych vařenou plec nedal.Zabíjačka je pro něj asi Španělská vesnice🤢