Singapurské nudle

55 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vložíme houby, zalijeme teplou vodou a 30 minut necháme louhovat. Houby poté scedíme, zachováme ale 2 lžíce vylouhované tekutiny na později, a nakrájíme.
  • 2
    Dáme vařit nudle do hrnce s lehce osolenou vodou. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Poté nudle scedíme, dáme do misky, pokapeme sezamovým olejem.
  • 3
    Rozehřejeme si na pánvi olej. Osmažíme cibuli, česnek a chilli papričky. Stále mícháme a přidáme po třech minutách práškovou směs na kari, povaříme minutu. Pak přidáme houby, jarní cibulku, zelené fazolky a čínské zelí. Za stálého míchání vaříme 4 minuty, než zelenina změkne.
  • 4
    Přidáme sójovou omáčku, nudle, krevety a houbovou tekutinu. Za stálého míchání vaříme tři minuty, aby se vše prohřálo.
  • 5
    Poté podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.