Singapurské nudle
55 min.
Ingredience
- 20gramůHouby Shitake sušené
- 230gramůNudle vaječné
- 2lžičkyOlej sezamový
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 115gramůFazolové lusky zelené
- 4kusyCibulka jarní
- 115gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do misky vložíme houby, zalijeme teplou vodou a 30 minut necháme louhovat. Houby poté scedíme, zachováme ale 2 lžíce vylouhované tekutiny na později, a nakrájíme.
- 2Dáme vařit nudle do hrnce s lehce osolenou vodou. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Poté nudle scedíme, dáme do misky, pokapeme sezamovým olejem.
- 3Rozehřejeme si na pánvi olej. Osmažíme cibuli, česnek a chilli papričky. Stále mícháme a přidáme po třech minutách práškovou směs na kari, povaříme minutu. Pak přidáme houby, jarní cibulku, zelené fazolky a čínské zelí. Za stálého míchání vaříme 4 minuty, než zelenina změkne.
- 4Přidáme sójovou omáčku, nudle, krevety a houbovou tekutinu. Za stálého míchání vaříme tři minuty, aby se vše prohřálo.
- 5Poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.