Singhův turban se skopovým masem

60 min.
Indie
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
12 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propláchneme, zalijeme vývarem, osolíme a dusíme cca 15 minut. Poté slijeme, vývar odložíme a rýži napěchujeme do máslem vymazané věncovité formy. Přiklopíme a vložíme do mírně vyhřáté trouby.
  • 2
    Pečené maso nakrájíme na kousky. Olej rozpálíme a orestujeme na něm nasekanou cibuli a tymián. Přidáme nadrobno nakrájená jablka, hřebíček a kari koření a necháme zpěnit. Přilijeme vývar a krátce povaříme. Poté přidáme maso a šťávu necháme zhoustnout.
  • 3
    Hotovou rýži vyklopíme na nahřátou velkou mísu. Doprostřed navrstvíme maso s omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.