Singhův turban se skopovým masem
60 min.
Ingredience
- 400gramůSkopové maso pečené
- 400gramůRýže loupaná
- 1kusCibule
- 2kusyJablka
- 2lžičkyKari koření
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 3hrnkyVývar slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaHřebíček
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
12 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme, zalijeme vývarem, osolíme a dusíme cca 15 minut. Poté slijeme, vývar odložíme a rýži napěchujeme do máslem vymazané věncovité formy. Přiklopíme a vložíme do mírně vyhřáté trouby.
- 2Pečené maso nakrájíme na kousky. Olej rozpálíme a orestujeme na něm nasekanou cibuli a tymián. Přidáme nadrobno nakrájená jablka, hřebíček a kari koření a necháme zpěnit. Přilijeme vývar a krátce povaříme. Poté přidáme maso a šťávu necháme zhoustnout.
- 3Hotovou rýži vyklopíme na nahřátou velkou mísu. Doprostřed navrstvíme maso s omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.