Široké nudle s parmskou šunkou a celerovo-sýrovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 500gramůCeler řapíkatý
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceCitronová šťáva
- 250gramůTagliatelle
- 100mililitrůMléko polotučné
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 75gramůSýr Gorgonzola
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 75gramůŠunka parmská
- 100gramůOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl, dvě lžíce citronové šťávy a přivedeme k varu. Omyjeme a oloupeme celer, nakrájíme na větší kostky a vložíme do vroucí vody. Pod pokličkou na středním ohni celer do měkka dusíme (přibližně 10 minut).
- 2Celer děrovanou naběračkou vyjmeme z vývaru, ten opět přivedeme k varu a těstoviny v něm uvaříme dle návodu na obalu al dente.
- 3Připravíme si druhý hrnec, do něhož vložíme celer, mléko, smetanu a Gorgonzolu, za stálého míchání necháme projít varem. Poté vše pomocí mixéru rozmixujeme na pyré.
- 4Omáčku ochutíme zbytkem citronové šťávy, solí, pepřem a muškátovým oříškem, ohřejeme ji, ale už ji nevaříme. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, horké je promícháme s omáčkou.
- 5Těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a posypané natrhanou parmskou šunkou s olivami bez pecek podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.