Široké nudle s parmskou šunkou a celerovo-sýrovou omáčkou

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl, dvě lžíce citronové šťávy a přivedeme k varu. Omyjeme a oloupeme celer, nakrájíme na větší kostky a vložíme do vroucí vody. Pod pokličkou na středním ohni celer do měkka dusíme (přibližně 10 minut).
  • 2
    Celer děrovanou naběračkou vyjmeme z vývaru, ten opět přivedeme k varu a těstoviny v něm uvaříme dle návodu na obalu al dente.
  • 3
    Připravíme si druhý hrnec, do něhož vložíme celer, mléko, smetanu a Gorgonzolu, za stálého míchání necháme projít varem. Poté vše pomocí mixéru rozmixujeme na pyré.
  • 4
    Omáčku ochutíme zbytkem citronové šťávy, solí, pepřem a muškátovým oříškem, ohřejeme ji, ale už ji nevaříme. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, horké je promícháme s omáčkou.
  • 5
    Těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a posypané natrhanou parmskou šunkou s olivami bez pecek podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.