Široké nudle s tuňákem a rajčaty
45 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 350gramůNudle široké
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 150gramůTuňák v oleji
- 40gramůSardelové řezy
- 30gramůBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůOlivy nakládané
- 25gramůChilli paprička
- 2gramyPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
18 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, lusk nakrájíme na nudličky, bazalku posekáme najemno, česnek nakrájíme na tenké plátky, sardelové filety nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme česnek s papričkou, orestujeme, přidáme sardelové řezy, nakládaná rajčata, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme zvolna asi 10 minut. Tuňáka z konzervy necháme okapat, vidličkou trochu rozmělníme, přimícháme k rajčatům, posypeme bazalkou, přimícháme plátky oliv, prohřejeme a odstavíme. Nudle upravíme na talíře, přelijeme tuňákovou směsí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.